Vplyv reálneho menového kurzu na vývoj ekonomiky SR - Mirdala, Rajmund
Fluktuácia menového kurzu sa v domácej ekonomike prejavuje v podobe vnútorných a vonkajších šokov. Výkyvy menového kurzu takýmto spôsobom vplývajú na výkonnosť národného hospodárstva. Expozícia krajín voči negatívnym dôsledkom kurzovej volatility tak tvorí jednu z nosných oblastí diskusií týkajúcich sa voľby medzi pevnými a pohyblivými menovými kurzmi. Z tohto dôvodu tak kvantifikácia negatívnych dopadov kurzových pohybov na makroekonomické parametre predstavuje jednu z kľúčových oblastí posudzovania širších aspektov nielen menového kurzu vo vzťahu k domácej ekonomike, ale aj politiky menových kurzov či režimu menového kurzu.