Prístup k finančným zdrojom ako kľúčová bariéra rozvoja malých a stredných podnikov - Belanová, Katarína, 1978-
Malé a stredné podniky (MSP) tvoria „chrbticu“ všetkých ekonomík a sú kľúčovým zdrojom ekonomického rastu, dynamiky a flexibility. Malé podniky sú zvlášť dôležité pre prínos nových produktov, prípadne techník na trh. Pre ich vznik, rozvoj ich aktivít, vývoj nových produktov a investovanie je potrebné, aby mali dostatočný prístup k finančným zdrojom. Financovanie MSP je navyše komplikované tým, že táto skupina podnikateľských subjektov si vyžaduje rôznorodé spektrum finančných nástrojov v jednotlivých fázach životného cyklu. Prístup MSP k finančným zdrojom predovšetkým vo fáze rozvoja. Analýza súčasného stavu financovania a náčrt možností, ktoré sa MSP v tomto smere ponúkajú.