Diagnostika behaviorálnych faktorov pri manažérskom rozhodovaní - Adamík, Kamil
Manažéri sú pri svojich rozhodnutiach pod vplyvom emócií a svojich vlastných psychologických pochodov. Príspevok poukazuje na tieto pochody a na odlišnosť medzi zaužívanou teóriou očakávaného úžitku, ktorý sa využíva pri rozhodovaní a teóriou vyhliadok, ktorá tu je aplikovaná na konkrétnu rozhodovaciu situáciu. Niektoré z odchýlok od racionality, ktoré sa môžu vyskytovať práve pri rozhodovacích procesoch a môžu ovplyvňovať úroveň kvality rozhodovania, prípadne viesť ku skriveniu pohľadu manažéra na rozhodovaciu situáciu.