Logistika v automobilovom priemysle - jej alternatívne riešenia - Boorová, Brigita, 1979-
Logistika sa zaoberá koordináciou, optimalizáciou a plynulosťou všetkých činností, ktoré sú nevyhnutné na zabezpečenie pružného chodu výrobného procesu pri optimálnych nákladoch. Logistický reťazec je hodnototvorným reťazcom. Výrobné podniky vyčleňujú logistiku zo svojich hlavných aktivít a činnosti a zodpovednosti s tým spojené prenášajú na základe zmluvných vzťahov na externé podniky poskytujúce logistické služby. V automobilovom priemysle sa využíva najmä LLP (Lead Logistics Provider) – vedúci poskytovateľ logistických služieb, ktorý má vlastnú logistickú sieť.