Aktuálne trendy v oblasti daňovej politiky v krajinách EÚ - Brezániová, Magdaléna
Príspevok sa zaoberá základnými aspektmi daňových politík krajín Európskej únie, pričom pozornosť je sústredená na aktuálne trendy v tejto oblasti v posledných obdobiach. Popísaná je súčasná situácia v súvislosti s daňovou harmonizáciou, ako aj mnohé zmeny uskutočnené v posledných rokoch v daňových politikách krajín v súvislosti s potrebou konsolidácie verejných financií. Dôraz je kladený na daň z príjmov, najpodrobnejšie je analyzovaná v Slovenskej a Českej republike.