Priestorové rozmiestnenie rómskej minority na Slovensku podľa výsledkov sčítania obyvateľstva z roku 1940 - Tišliar, Pavol
Podrobnejšie zmapovanie oblastí, v ktorých sa obyvateľstvo prihlásilo v roku 1940 k cigánskej národnosti. Prehľad kompletnejších údajov za doposiaľ nepublikované sčítanie obyvateľstva z roku 1940, ktoré sa vykonalo na oklieštenom území Slovenskej republiky (1939-1945)