K aktuálnym otázkam trhu práce v kontexte globalizácie a ekonomickej recesie - Klimko, Roman, 1985-
Vplyv globálnej krízy na zamestnanosť. Vývoj hospodárskeho rastu a zamestnanosti v rokoch 2001 - 2010. Porovnanie miery zamestnanosti vekovej skupiny 20 - 64 ročných v štátoch EÚ a v SR. Trh práce v kontexte očakávanej recesie. Prognóza vybraných indikátorov vývoja ekonomiky SR (2011-2014).