Globalisation - content, dynamics - Jeníček, Vladimír
Globalizácia vyžaduje technologické, spoločenské a kultúrne zmeny, ktoré zmenšujú ekonomické rozdiely medzi krajinami. Zlepšenie dopravy a komunikačných technológií znižuje ceny za dopravu tovarov, ľudí a informácií. Rast medzinárodného obchodu a PZI. Globalizácia mení charakter svetovej ekonomiky. Vzrast potreby trvaloudržateľného hospodárskeho vývoja.