Teoretické prístupy k vytváraniu právnych režimov medzinárodných vodných zdrojov - Cséfalvayová, Katarína
Problémy zdieľania vodných zdrojov, najmä cezhraničných, ktorých využívanie viacerými štátmi často vyvoláva spory. Teoretické koncepcie formulujúce pravidlá, ktorými sa štáty pri vytváraní režimov riadia. Formovanie medzinárodných právnych režimov použitím metódy komparácie, analýzy a syntézy.