Dividendy firiem indexu Dow Jones Industrial Averige - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Tak ako prekonávajú rekordy vo vyplácaní dividend firmy, ktoré sú súčasťou akciového indexu S&P 500, podobne dobre si vedú aj firmy jedného z najstarších akciových indexov Dow Jones Industrial Average. Firmy, ktoré sú zahrnuté v tomto indexe predstavujú tzv. americké "blue chips". Pod týmto pojmom sa označujú najlepšie spoločnosti na danom trhu.