Štrukturálne zmeny regiónov SR: regionálna špecializácia a priestorová koncentrácia - Rehák, Štefan, 1974-
Argumenty priestorovej koncentrácie a aglomerácie odvetví. Metodológia skúmania priestorovej koncentrácie odvetví a regionálnej špecializácie. Výsledky empirickej priestorovej analýzy odvetvových zmien v Slovenskej republike v období rokov 1997-2008. Vývoj indexu regionálnej špecializácie. Vývoj priestorovej koncentrácie odvetví. Vývoj lokalizačného Gini koeficientu vo vybraných odvetviach. Hľadanie príčin nerovnomerného vývoja zamestnanosti v regiónoch SR.