Dlhodobý hmotný a nehmotný majetok – aktivácia úrokov - Saxunová, Darina
Podľa medzinárodných štandardov finančného výkazníctva kategória dlhodobého hmotného majetku, ktorá je známa pod skratkou P,P&E – majetok, výrobné haly a zariadenie, je rozčlenená do niekoľkých homogénnych účtov. Najčastejšie sú to účty ako pozemky, pozemky a stavby, strojové zariadenia, lode, lietadlá, motorové vozidlá, inventár a kancelárske zariadenia. Ilustračné príklady.