Ideální typy v díle Maxe Webera - Kubátová, Helena
Variabilita ideálnych typov v diele Maxa Webera. Interpretácia jeho vlastného výkladu rôznych druhov ideálnych typov. Metóda ideálnych typov je súčasťou Weberovej metodológie "rozumejúcej" sociológie založenej na porozumení subjektívne mieneného zmyslu.