Dobrovolnictví seniorů jako součást aktivního stárnutí - Petrová Kafková, Marcela
Rok 2011 vyhlásený Radou ministrov Európskej únie za Európsky rok dobrovoľných činností na podporu aktívneho občianstva. Význam dobrovoľníctva. Aktívne zapojenie seniorov do verejného života ako prvok aktívneho starnutia. Životné a pracovné skúsenosti seniorov a ich potenciál uplatniť tieto skúsenosti v prospech spoločnosti. České dobrovoľníctvo v európskom kontexte. Faktory ovplyvňujúce šancu na dobrovoľnícku prácu. Dôvera ako dôležitý faktor participácie v dobrovoľníctve.