Vzájomný zahraničný obchod Slovenskej republiky a krajín západného Balkánu - Vargová, Andrea
Bývalá Juhoslávia bola druhým najvýznamnejším obchodným partnerom niekdajšej ČSSR, no po období transformácie na oboch stranách, vojnových konfliktov a eskalácii nestability v regióne a preorientovaní jednotlivých ekonomík na iné trhy, význam vzájomného obchodu upadol do úzadia. Zahraničný obchod medzi SR a krajinami západného Balkánu v rokoch 2009, 2010.