Liberalization of North Atlantic air transportation - evaluation of impacts - Grančay, Martin, 1984-2024
Liberalizácia Severoatlantickej leteckej prepravy. Podpísanie dohody Open Skies medzi USA a Európskou úniou významnou mierou prispelo k liberalizácii leteckej dopravy. Hodnotenie prínosu dohody využitím lineárnych regresných modelov. Počty prepravených cestujúcich. Metodológia, dáta, výsledky.