Rodinná politika a úroveň plodnosti v Norsku - Habartová, Pavlína
Dlhotrvajúci baby boom po druhej svetovej vojne. Trend posúvania najvyššej miery pôrodnosti do vyšších vekových skupín. Deti narodené mimo manželstva. Rodinná politika v Nórsku. Rodičovská dovolenka. Rozvinutá sieť verejných a súkromných inštitúcií formálnej starostlivosti o deti predškolského veku. Program finančných príspevkov pre rodiny s malými deťmi. Štedrosť sociálneho systému zameraného na osamelých rodičov. Pozitívny vplyv škandinávskej rodinnej politiky na úroveň pôrodnosti.