Kvalita predaja sa ukáže po pár rokoch - Škriniar, Pavel, 1979-
Majitelia finančných produktov si neraz sťažujú na nízke výnosy. Najzreteľnejšie je to vidieť pri životných poisteniach so sporiacou zložkou. Pozornosť sa upriamuje na spôsob predaja finančného produktu. Ak sprostredkovateľ ponúkne svojmu klientovi zmluvu na produkt, ktorý má pre neho pridanú hodnotu, tak ho klient len tak nezruší. Poisťovne sa prezentujú skôr podielom na trhu než stabilným kmeňom poistencov. Pri stavebnom sporení sú legislatívne podmienky, ktoré skresľujú názor vytvorený trvaním zmluvy.