Zdaňovanie cien a výhier u fyzických osôb - Rabatinová, Marcela, 1977-
Zdaňovanie príjmov fyzickej osoby vo vzťahu k zahraničiu. Posúdenie, či ide o daňového rezidenta alebo daňového nerezidenta. Ceny a výhry plynúce zo zdrojov v zahraničí, neznížené o výdavky, sa zahŕňajú do základu dane výhercu, teda daňovník je povinný ich zdaniť prostredníctvom daňového priznania. Ak má Slovenská republika s príslušným štátom zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia, bude sa pri zdaňovaní cien a výhier zo zahraničia postupovať podľa tejto zmluvy. Praktický príklad.