Rozhodne zákazník - Sadloňová, Petronela
Nízka úroveň spotreby slovenských potravinárskych výrobkov. Politika obchodných reťazcov, ktoré domácim výrobcom nastavujú tvrdé obchodné podmienky. Problematika cien domácich potravín. Lacnejšie zahraničné výrobky. Uprednostňovanie kvality pred cenou. Národný program Značka kvality SK. Predaj regionálnych potravín z dvora podporený aj nariadeniami vlády.