Dávka garančného poistenia ako prostriedok ochrany zamestnancov pred platobnou neschopnosťou zamestnávateľa - Kamenistá, Zuzana
Garančné poistenie zabezpečuje peňažné plnenie zamestnancom toho zamestnávateľa, ktorý v prípade svojej platobnej neschopnosti nie je schopný uspokojovať nároky zamestnancov z pracovnoprávneho vzťahu. Právny rámec na uspokojovanie nárokov zamestnancov z pracovnoprávnych vzťahov v prípade platobnej neschopnosti zamestnávateľa prinášajú ustanovenia § 21 a 22 Zákonníka práce.