Udržitelná města: města pro všechny - Sobotová, Lenka
Eskalujúci populačný rast a urbanizácia. Urbanizácia ako globálna výzva. Problematika chudoby v mestách. Príjmová nerovnosť medzi mestom a vidiekom. Multidisciplinárne chápanie chudoby. Obmedzený prístup na pracovný trh a k legálnemu bývaniu ako jeden z faktorov, ktorý ovplyvňuje počet chudobných v mestách rozvojových krajín. Práca v tzv. neformálnom sektore - príčina aj dôsledok. Udržateľné mesto - mesto pre všetkých.