Sociálne svety v súčasnej postmodernej spoločnosti - Plávková, Oľga
Ekonomická integrácia a globalizačné procesy, ktoré menia celosvetovú ekonomiku a kvalitu života. Premena disciplíny na flexibilitu. Rozklad prirodzených spoločenstiev. Identita svetoobčana. Inglehartova koncepcia medzigeneračných hodnotových zmien. Nárast počtu seniorskej skupiny obyvateľstva v postmodernom období. Pojem "tvorivá deštrukcia". Prelínanie sociálnych svetov. Rastúci individualizmus a rast nedôvery k autoritám. Neistota, strach a obavy z budúcnosti.