Egypt v siločiarach veľmocenskej politiky v polovici 60. rokov 20. storočia - Sorby, Karol R.
Zahraničná politika USA voči Egyptu. Nová stratégia taktickej spolupráce. Otázky týkajúce sa Konga a konžských povstalcov. Polarizovaný globálny systém, ktorý živil studenú vojnu. Napätie na medzinárodnej scéne. Prehodnotenie pozície superveľmocí na arabskom východe. Nepriateľský postoj Arabov voči Izraelu. Arabsko-izraelský a jemenský konflikt. Nová orientácia stratégie superveľmocí na Blízkom východe.