S.O.S. znalostnej samosprávy pre regionálny rozvoj - Žárska, Elena, 1955-
S.O.S. znalostnej samosprávy predstavuje podstatu jej postavenia, t. j. že je v pozícii Subjektu (tvorí prostredie pre šírenie a ukotvenie znalostí a inovácií), Objektu (implementuje znalosti a inovácie do svojej činnosti) a súčasťou tejto pozície je Spolupráca s ostatnými aktérmi regionálneho rozvojového procesu (dosahovanie synergického efektu pri zhodnocovaní znalostí a inovácií). Príspevok sa zaoberá danými reláciami a identifikuje ich na základe prieskumu v samosprávach obcí SR.