Cesta konkurencieschopnosti pre Európu - Maystadt, Philippe
Otázku konkurenčnej schopnosti Európskej únie neotvorila kríza eura. Ochrana silnej pozície Európy vo svetovej ekonomike bola kľúčovým motívom už pri vytvorení jednotného trhu. Od tých čias záujem o tému konkurencieschopnosti EÚ ešte narástol – z veľkej časti pod vplyvom výzvy, ktorú predstavujú krajiny ako Čína.