Priesaky znalostí - prípadová štúdia automobilového priemyslu na Západnom Slovensku - Šipikal, Miroslav, 1976-
Kanály pre získavanie znalostí a inovácií. Vysoký podiel priamych zahraničných investícií v sektore automobilového priemyslu. Silná pozícia automobilového sektora v ekonomike a aktivizácia verejného sektora vo vzdelávaní a čiastočne aj výskume v rámci tohto sektora. Strata výroby v materských krajinách. Postupná inštitucionalizácia zavádzania inovácií. Súčasný inovačný vzor v Bratislavskom regióne (automotive). Regionálna inovačná politika.