City ranking z pohľadu konceptu kreatívnych miest - Rehák, Štefan, 1974-
Úvod do problematiky rankingu miest. Význam rankingu miest pre tvorbu politiky. Najznámejší rebríček Mercer. Zverejňovanie, porovnávanie a komentovanie faktorov kvality života alebo podnikania v mestách prostredníctvom médií. Subjektívne vs. objektívne merania. Koncepčné východiská v rozdieloch v kvalite života medzi mestami. Kreatívne mestá: tolerancia, rozmanitosť a zábava. Prehľad analyzovaných rebríčkov miest. Kreativita vs. kvalita života v mestách.