Ľudský kapitál, kreatívne triedy a rozvoj priestoru: teória a koncepty - Avetisyan, Sergey
Ľudský kapitál a jeho vplyv na rozvoj priestoru. Koncentrácia ľudského kapitálu a podpora kreativity, difúzie, akvizície a akumulácie poznatkov jednotlivými pracovníkmi v danom geografickom priestore a čase. Koncept kreatívnej triedy. Pojem kreatívnej triedy spojený s R. Floridom. Všeobecný model tzv. talent a regionálny rozvoj. Tri faktory: talent, tolerancia a technológie. Skupiny kreatívnych ľudí. Kreatívna ekonomika. Päť faktorov modelu pentagón.