Biomasa & geoturizmus - prostriedok zamestnania marginálnych skupín obyvateľstva - Strajňák, Sergej
Marginálne skupiny obyvateľstva. Bezdomovectvo. Rómska minorita. História Rómov. Rozšírenie rómskych osád na Slovensku. Vývoj rómskej populácie na Slovensku medzi rokmi 1992 až 2000. Úroveň komunálnej hygieny a infraštruktúry u marginálnych skupín obyvateľstva. Obnoviteľné zdroje energie. Biomasa ako zdroj tepla. Rýchlorastúce dreviny a ich možnosti využitia. Využitie marginálnej skupiny obyvateľstva pri pestovaní biomasy. Geoturizmus - cesta k zamestnaniu marginálnych skupín obyvateľstva.