Niekoľko poznámok k falšovaniu peňazí - Rojek, Dušan
Tienistou stránkou hotovostného peňažného obehu sú pokusy falšovateľov peňazí „dávať do obehu“ falzifikáty bankoviek alebo mincí. Falšovanie peňazí je úmyselný trestný čin so sankciami podľa Trestného zákona. Okrem toho si treba uvedomiť, že vzniká aj priama ekonomická škoda, lebo za falzifikáty sa neposkytuje náhrada. Preto je v záujme každého z nás, aby sme poznali naše peniaze, oboznámili sa aspoň so základnými ochrannými prvkami bankoviek a mincí a vedeli, ako overiť pravosť peňazí.