Nový model ludského a sociálneho kapitálu v znalostnej ekonomike a manažmente - Alexy, Július, 1926-2024
Príspevok je orientovaný na otázky stratégie sociálneho rozvoja a kvality života. Reaguje na vystupujúce zmeny nástupom nových indikátorov a smerov vývoja tvorby bohatstva a kvality života. Nové indikátory prezentujú znalosti, intelektuálne produkty a multikultúra. Nastupuje prienik humanizácie, etiky, ekonomickej solidarity do súčasnej znalostnej ekonomiky. Do popredia sa dostáva podnikatelská etika, ktorá orientuje správanie sa subjektu vo svete podnikania. Vystupujú tiež prostriedky k riešeniu súčasných problémov využívaním poznatkov vyspelej informačnej spoločnosti, novovystupujúce indikátory prieniku humanistickej ekonomiky s ekonomickou solidaritou.