Rodová rovnosť z pohľadu rodovo citlivých rozpočtových analýz - Belkovicsová, Daša, 1982-
Príspevok sa zaoberá jedinečným projektom, ktorý bol realizovaný na pôde švajčiarskeho kantónu Bazilej-mesto za účelom hodnotenia rovnoprávnosti pohlaví z hľadiska vynakladania verejných zdrojov. Použitú metodológiu však nemožno považovat za nejaký striktne daný nástroj vhodný pre uskutočňovanie akýchkoľvek rodovo citlivých rozpočtových analýz. Stala sa však cenným zdrojom informácií a inšpirácií pre všetky tie krajiny, ktoré sa zaoberajú úvahami o možnostiach uplatňovania rodovo citlivého prístupu na svojom území.