Trvale udržitelný rozvoj a dynamický růst: Contradictio in adjecto, nebo východisko z krize? - Valenčík, Radim
Pojmy "trvalo udržateľný rozvoj" a "dynamický rast" sa väčšinou chápu ako vzájomne sa vylučujúce. Cieľom príspevku je nie len dokázať, že tomu tak nemusí byť, ale i objasniť prečo a za akých podmienok je dynamický rast neoddeliteľnou podmienkou trvalo udržateľného rozvoja.