Kríza ako súčasť životného cyklu podniku a metódy záchrany podnikov v kríze - Baďo, Radomír
Rôzne vplyvy ako je globalizácia, konkurencia, spájanie podnikov do nadnárodných spoločností a zavádzanie nových trendov, ktoré podniky nútia vyrovnať sa s rôznymi nástrahami a rizikami v podnikateľskom prostredí. Spôsoby riešenia podnikov v kríze či už záchranným (konsolidácia, sanácia, reinžiniering) - alebo deštrukčným (likvidácia, konkurz a reštrukturalizácia) spôsobom.