Dopad krízy na trh práce v SR - Novák, Marcel, 1979-
Po prenesení finančnej krízy do reálnej ekonomiky, bol najviac postihnutý trh práce a nezamestnanosť prirodzene vzrástla. Príspevok zohľadňuje aktuálne trendy na trhu práce v SR, analyzuje dopady finančnej krízy na trh práce SR (vplyv krízy na zamestnanosť podľa vzdelanostnej úrovne, podľa veku, vplyv krízy na nezamestnanosť absolventov, priemerný počet voľných pracovných miest atd.). Záver príspevku hodnotí prijatý protikrízový balíček opatrení vlády SR v nadväznosti na Stratégiu Európa 2020 ako aj možné riešenia zníženia nezamestnanosti.