Dobrovoľníctvo ako významný nefinančný zdroj pre organizácie tretieho sektora - Bukovová, Sylvia, 1959-
Pojem dobročinnosť - filantropia. Dve formy dobročinnosti - darcovstvo a dobrovoľníctvo. Koncepcia dobrovoľnej činnosti a jej znaky. Rôzne formy dobrovoľníctva. Verejnoprospešné dobrovoľníctvo. Európsky model dobrovoľníctva. Americký model dobrovoľníctva. Legislatívna úprava v zákone o dobrovoľníctve, ktorý je platný od 1.12.2011.