Forward na cenný papier - Markovič, Peter, 1974-
Forward na cenný papier je dohoda partnerov, ktorá v budúcom termíne môže vyústiť do fyzickej dodávky dohodnutého cenného papiera alebo finančných tokov, ktoré z neho vyplývajú. Obdobne ako pri predchádzajúcich typoch forwardov, môže byť aj tu motívom snaha o dosiahnutie špekulatívneho zisku z krátkodobej držby cenného papiera alebo snaha o zabezpečenie výhodnejšej budúcej nákupnej alebo predajnej ceny cenného papiera. Podmienky obchodu sú na dohode partnerov, preto aj forward tohto typu môže byť za istých okolností jedinečným typom finančného nástroja. Ilustračné príklady