Peňažné prostriedky v jednoduchom účtovníctve - Fabová, Zdenka
Peňažné prostriedky predstavujú zložku krátkodobého finančného majetku účtovnej jednotky, ktorá zahŕňa peňažnú hotovosť, ceniny a šeky, peňažné prostriedky na účtoch v bankách, krátkodobé cenné papiere, ostatný krátkodobý finančný majetok, napr. pôžičky poskytnuté účtovnej jednotke s dobou splatnosti kratšou ako jeden rok, termínované vklady s dobou splatnosti kratšou ako jeden rok. Ilustračné príklady.