Ukazovatele ovplyvňujúce daňové a odvodové zaťaženie subjektov - výber - Schultzová, Anna
Prierez názorov jednotlivých škôl na zdaňovanie a daňové zaťaženie. Vplyv globálnej krízy na výšku daní – výber názorov. Meranie daňového a odvodového zaťaženia. Hraničná (efektívna) daňová sadzba a daňový klin. Trh práce, zamestnanosť, dane a odvody. Oblasť daňového a odvodového zaťaženia subjektov je jednou z najdiskutovanejších problémov. Je tomu tak preto, že nemožno nájsť optimálny daňový ani odvodový systém, ktorý by zohľadňoval potreby štátu a súčasne by primerane zaťažoval subjekty.