Rezortný systém starostlivosti o deti a mládež s poruchami správania pri výkone súdnych rozhodnutí - Sika, Peter, 1975-
V prípadoch, ked došlo k zlyhaniu rodiny, nastupuje štát a preberá zodpovednosť za dieťa. Úlohou štátu je pokus o sanáciu rodiny, ak však je sanácia rodiny neúspešná, nastupuje náhradné rodinné prostredie formou ústavnej starostlivosti. Špeciálne výchovné zariadenia. Koncepčné zámery v oblasti výkonu súdnych rozhodnutí v zariadeniach na výkon rozhodnutia súdu z pohľadu jednotlivých rezortov.