Komparácia vybraných prístupov ku kvalite života - Strhár, Pavol
Výberom štyroch prístupov skúmania kvality života popredných inštitúcií ako je Svetová zdravotnícka organizácia, Organizácia spojených národov, Nadácia pre novú ekonomiku a Centra pre podporu zdravia pri University of Toronto, autor interpretuje širší pohľad na oblasť kvantifikácie kvality života. Každá z organizácií ponúka vlastnú metodiku hodnotenia kvality života a najväčší rozdiel je vo výbere dimenzií a indikátorov.