Podpora podnikania absolventov – predpoklad zvýšenia kvality ich života - Velichová, Ľudmila
Nezamestnanosť absolventov je vážnym ekonomickým a sociálnym problémom. Jednou z alternatív riešenia tohto negatívneho stavu sa javí štart vlastnej podnikateľskej činnosti absolventov. Úspešné podnikanie predstavuje celospoločensky prospešnú aktivitu, ktorej výsledky majú významný ekonomický i sociálny dopad nielen na kvalitu života jednotlivcov – podnikateľov a ich rodinných príslušníkov, ale aj ich zamestnancov, dodávateľov i odberateľov. Príspevok informuje o možnostiach výchovy k podnikaniu a podpore podnikavosti v ekonomickom vzdelávaní ako súčasti podpory podnikania absolventov.