Vývoj cien elektrickej energie v súvislosti s liberalizáciou monopolného trhu - Kintler, Jakub, 1979-
Charakteristika monopolnej trhovej štruktúry. Maximalizácia zisku. Porovnanie monopolu s dokonalou konkurenciou. Predpoklady liberalizácie elektroenergetického trhu. Schéma usporiadania liberalizovaného trhu elektroenergetického odvetvia na Slovensku. Komparácia vývoja cien na libarelizovanom trhu elektrickej energie v EÚ (2004-2011).