Zlato v peněžním systému patří nenavratně do historie - Revenda, Zbyněk
Úloha zlata v peňažnom systéme a zlatý štandard. Zástancovia návratu krytia peňazí zlatom a ich argumenty. Dopad na peňažnú zásobu pri zvýšení zlatých zásob u emitenta. Stabilizovať alebo obmedziť ponuku peňazí bez jediného gramu zlata.