Obnoviteľné zdroje energie a riadenie spotrebičov - využitie smart technológií v energetike - Kultan, Jaroslav, 1960-
V príspevku sú uvedené niektoré smery využívania smart technológií na riadenie elektrizačného systému so zaradenými obnoviteľnými zdrojmi. Predpokladom pre úspešné riadenie je dostatok disponibilných spotrebičov a zdrojov, ktoré by svojou činnosťou reagovali na možnú zmenu výkonu obnoviteľných zdrojov.