Teoretické východiská ohodnocovania pohľadávok - Rybárová, Daniela, 1967-
Charakteristika pohľadávok. Pohľadávka veriteľa - majetkové právo voči dlžníkovi. Započítanie (kompenzácia) pohľadávok. Postúpenie pohľadávky. Záložné právo k pohľadávke. Pohľadávky v konkurze. Kapitalizácia pohľadávky. Vymáhanie pohľadávok. Pohľadávky v účtovníctve podniku.