Opodstatnenie implementácie záverov Hofstedeho výskumu na stredoeurópskych trhoch - Štetka, Peter, 1986-
Interkulturálny marketing ako jeden z významných spôsobov zvyšovania konkurencieschopnosti podnikov. Hofstedeho kultúrne dimenzie. Päť dimenzií národnej kultúry a ich príslušné hodnoty: mocenský odstup, vyhýbanie sa neistote, individualizmus versus kolektivizmus, maskulinita versus feminita, dlhodobá versus krátkodobá orientácia. Komparácia Hofstedeho indexov v rámci stredoeurópskeho regiónu. Vnútorná diferenciácia dimenzie individualizmus - kolektivizmus.