Rozvoj interkultúrnych kompetencií prostredníctvom internacionalizácie vysokoškolského vzdelávania - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Príspevok na teoretickej úrovni vymedzuje interkultúrne kompetencie nielen z hľadiska jazykových kompetencií, ale aj z hľadiska interkultúrnych komunikačných kompetencií a ich nadobúdanie cez internacionalizáciu slovenských vysokých škôl prostredníctvom posúdenia internacionalizácie ich vnútorného prostredia a miery akademickej mobility.