Zvyšovanie kvalifikácie ako kľúčový nástroj v boji proti rastu nezamestnanosti - Šušňáková, Viktória
Nezamestnanosť - základný problém rozvoja Európskej únie. Význam nadväznosti kvalifikácie na potreby trhu práce. Strategické ciele Európskej únie v oblasti vzdelávania a odbornej prípravy (ET 2020). Zodpovednosť členských štátov EÚ za svoje vzdelávacie programy. Atraktívnosť vzdelávacieho procesu a záujem o štúdium. Vzdelávanie a praktické využitie znalostí.